Letlæst serie for drenge og piger om Naomi, der kommer i forskellige faretruende situationer og derigennem lærer, hvordan hun håndterer farlige situationer og yder førstehjælp/nødhjælp.

Hver bog har på de sidste sider et opslag, der bør læses sammen med en voksen, hvor barnet/eleven lærer hvordan man opfører sig hensigtsmæssigt, hvis det pludselig skulle stå i en faretruende situation, der kræver omgående indgriben for at redde menneskeliv og til det brug evt. skal yde førstehjælp.

En god kombination af letlæsning og førstehjælp i børnehøjde.

Historierne er godt understøttet af flotte illustrationer af Susanna Hartmann.

Bogblogger NarMorTaler giver bøgerne sine varmeste anbefalinger og skriver bl.a. “Bagerst i hver bog er der nogle sider, som det anbefales at barnet læser sammen med en voksen.
Her er der en gennemgang af nogle af de ting der er vigtige at huske, så som at vaske hænder, holde afstand og hoste i ærmet.” Læs hele anmeldelsen her

Naomi i en verden med Corona og virus

ISBN 978-87-7214-780-2

Pludselig en dag skal Naomi ikke i skole. COVID-19 er kommet til landet. Mor og Naomi taler om bekymringer for mormor og morfar. De taler sammen i telefon og ses på skærmen, og de kan hjælpe med at handle

Naomi og en nat med orkan

ISBN 978-87-7214-781-9

Naomis forældre har fået en stormvarsel. De får travlt med at rydde op udenfor, hvor de sætter havemøbler i skuret og surrer trampolinen fast. Naomis kat bliver væk i farten. Med er råd til at undgå stormskader

Naomi ser en mand falde sammen

ISBN 978-87-7214-782-6

Naomi besøger naboen, der er en ældre mand. Han får det skidt og falder om i køkkenet. Naomi ringer 1-1-2, og hun klarer opgaven at lytte til instruktioner via vagtcentralen om hvordan hun skal tjekke naboens tilstand

Bogblogger @Mullesbogblog anmelder: Alle tre bøger, har de flotteste og inspirerende forsider, som viser nogle af de flotteste illustrationer som er inde i bøgerne. Sproget er skrevet forståligt, meget nemt og overskuelig og det kunne være en perfekt frilæsningsbog. Illustrationerne er virkelig flotte og meget virkelighedsnære, så meget at man ikke behøver så meget af teksten og det er et kæmpe plus. Bøgerne passer rigtig godt ind i læsningen i indskolingen. Der er lavet til hver bog, to sider som giver lidt ekstra info om de emner der omhandles i bogen, hvor man kan få en god dialog igang med barnet.

Jeg giver bøgerne samlet 5 hjerter ud af 6 hjerter, fordi de er velskrevne og meget hurtigt læste. Der er aktuelle emner deri og det er skrevet i børnehøjde. Jeg kan helt klart anbefale bøgerne til højtlæsning eller læse selv fra 9-11 års alderen sammen med en voksen. 

Bogblogger @norogfarlaeser anmelder: Naomi er en spændende serie fra @forfatter_lone_halkjaer og illustreret af @susannahartmann – konceptet er godt tænkt: Bøgerne forsøger at gøre børn klogere på, hvad de kan gøre i en nødsituation – og det foregår først i en historie med pigen Naomi i centrum, som børn i 1. eller 2. klasse kan læse (Lix 7). Efter historien er der en håndfuld tips, som barnet kan læse med en voksen og snakke om. Fx i bogen om orkaner, hvor Naomis kat pludselig er væk. Det er overraskende spændende den lave lix taget i betragtning og meget i børns øjenhøjde. Og så kommer de lidt mere “voksne” råd, som børnene faktisk godt kan hjælpe til med såsom at sikre havemøbler før en storm. Den ene bog handler om coronavirus og er super aktuel. Nu lukker de jo skolerne igen 😞 Det er godt, at børn i de små klasser også kan gribe til denne type bøger, når de skal læse 👍 Illustrationerne passer perfekt til teksten og er med til at støtte læsningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *